Fortsatt blåsigt

Idag har det fortsatt att blåsa om inte ännu värre. Enligt snörapporten i morse så skulle toppportarna öppna vid 10 tiden men kunde stänga under dagen beroende på vädret. När vi väl kom upp på berget så visade det sig att det redan under morgonen börjat blåsa tillräckligt för att dom inte skulle öppna portarna något eller ens ha toppliften öppet.
Men som tur var så var port nr 5 och ev nr 1 som ligger lite lägre ner så efter två uppvärmningsåk. Låg väldigt fint med snö på berget och det var inte många som hade trotsat vädret och gett sig ut. Så dom 35 cm som kommit under natten och en hel del till som blåst in var väldigt lättåtkomligt och man behövde inte gå långt för att inte behöva se några andra spår alls.
Blev dock int så många åk iaf vilket inte gjorde så mycket då det var ner mot -20 grader en bit upp på berget och sen vindeffekten på det gjorde att pjäxorna delvis kändes som isklumpar på fötterna. Så dom kortare promenaderna för att komma till rätt ställen och vilopausar i värmen var riktigt välkommna.


(Öpnnas i nytt fönster)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0