Några dagar i Tokyo

Nu har vi tagit oss ifrån Niseko till Tokyo för att spendera några dagar här innan det är dags att flyga hem till Sverige igen. Dock blir det ganska långa dagar och en hel del bilder som jag inte helt orkat gå igenom så får se om der kommer att komma upp några bilder

Bilduppdate

Då vårat boende här i Niseko nu är ganska dåligt, millt utryck, och för att komma ån något nätverk måste vi försöka komma åt något av dom fria nätverken runtomkring eller gå till någon bar/resturang som bjuder på nät. Därför har jag inte orkat lägga upp något mer på sistone men har nu laggt upp en bilduppdate iaf.


(Öpnnas i nytt fönster)


Körekord men inte ett spår i sikte

Även denna morgon var vi ganska sega då alla portarna ut ifrån skidområdet var stängda och troligen även toppliftarna p.g.a. de väldigt håra vindarna. Men till slut packar vi ryggsäkarna för att ta oss till backen. Var inte med några strörre förhoppningar om någon bättre åkning och när vi kommit fram till gondolen så fick vi en chock över längden på liftkön. Längsta kön hitills och inte blev det bättre när vi kom upp och såg att kön var om inte ännu värre till nästa lift. Men vi åkte ut mot Hanazono för att kolla om det gick att hika upp ifrån transporten som vi i normala fall kommer ner på och tar tillbaka till backen. Då allt ovanför var stängt och vi var ensamma om denna ide hade vi allt för oss själva än om snön varken var av någon högre kvalite eller kvantite. Dock för första gången så rådde ett lugn tack vare vetskapen att det mest troligt inte skulle komma någon ovanifrån så nu hade vi verkligen tid att kolla efter fotomöjligheter. Däremot tar allt desto längre tid då så fort vi hittat något måste hika upp för att kunna ta några bilder men var desto roligare. Dagen försvan snabbt och nu är det dags att tömma kylskåp och städa ihop för att byta boende imorgonö. Då vi tyvär inte ska bo i vårat lyxiga hus resten utav tiden utan nu blir det till att dela på ett rum i ett backpackers.


(Öpnnas i nytt fönster)


Sapporo Snow Festival

Dagen börja med sovmorgon för att sedan ta skidbussen för att ta oss till siecomart, marvarubutik, där vi skulle få skjuts in till Sapparo med ett äldre par som Tomas tidigare pratat med. Var ett riktigt trevligt par som vi förutom fick skjuts med till och från Sapporo, för att kolla på Sapporo Snow Festival, även fick frågan om vi ville följa med på Sir Lankan Foof Exhibition & Lunch som anordnades på universitet i Sapporo.
Var riktigt god och kryddstark, påminde om Indisk mat. Men fulla magar tänkte vi försöka att hitta till huvudgatan där Snöfestivalen höll till. Tur som vi hade så fick vi en egen guide av en lärare som följde med och hjälpte oss hitta samt även följde med och kolla på snöskulpturerna.
Var riktigt mäktiga figurer som dom redan hade börjat förbereda sist vi var i Sapporo. Då dom tog fram formerna i grova drag med grävmaskin, men fanns även mindre figurer runtomkring med men var några st som var tiktigt stora. Tyvär så snöade det väldigt kraftigt, som skulle få vilken ansvarig för en svensk skidort att hoppa av glädje, så vissa detaljer skymdes lite under snön. Det märktes väl på alla runtomkring oss inklusive oss själva som är konstant täkta av ett lager snö, än hur ofta man skakar av den. I vanliga fall skulle vi vara hur glada som helst över denna snö men nu känns den lite jobbigt att konstant måsta rengöra den ifrån snö och att den täcker lite av skulpturerna.
Helt plötsligt hade tiden bara försvunnit och det började bli dags att åka hemmåt, desamma gäller våran guide som måste gå hem och vi möter upp med paret som skjutsat oss och sätter oss i bilen och börjar rulla hemmåt. Snön har nu börjat avta lite men vinden har tagit an desto mera. När vi stannar vid en korsning med den korsande vägen i vindriktningen så finns det stunder då vi knappt ser billyktorna på bilen framför. Vi stannar och äter ramen på vägen hem och är än en gång riktigt mätta innan vi tackar för dagen och intar soffposition innan det blir sängdags.


(Öpnnas i nytt fönster)


Sol, snö, bad. I den ordningen

Idag var planen att åka till Moiwa och testa på backarna där i bättre förhållanden då det kommit endel snö nu på slutet. Efter att ha tagit skidbussen upp till Niseko hoppade vi på nästa för att ta oss till Moiwa.
Som så många dagar innan som börjat med lite måln och blå himmel övergick det efter ett tag till kraftigt snöande. Då snön gjorde att sikten inte var så bra och fotomöjligeten begränsade så åkte vi bara på istället för att stanna och fota. Han med några åk innan portarna den okontrolerade ofpisten öppnade. Tyvär var det efter 2 åk som vinden började komma till liv och han ta liften upp en gång till i snigelfart innan dom var tvungna att stänga liften p.g.a. blåsten. Dock var åken fram till dess väldigt härliga.
Så efter en tur in till resturangen för att värma isbitarna till fötterna så beslutade vi att istället för att försöka ta oss tillbaka eller vänta och hoppas att vindarna skulle lugna ner sig och liften öppna igen så sattes siktet på Grand Hotell och deras Onsen(Bad/Relax).
Efter lite avslappningn så gick vi upp till Skidområdet för att åka hem igen via skidbussarna. Under våran promenad upp så såg vi några som hade fullt upp med att skotta taken ifrån all snö som lagt sig på dom. Väl tillbaka i huset så tog vi en sväng i backen här utanför efter en snabb middag för att kolla om det gick att ta lite kvällsåkningsbilder. Tyvär var vi lite väl sent ute då det var en aning för mörkt för att kunna se vart man åkte.


(Öpnnas i nytt fönster)


Från sol till snö

Tills idag hade det snöat endel så det låg ett härligt snötäcke utanför dörren och även i backen. Då Jonas och Karin är väldigt åksugna efter att just ha kommit hit blev det 8a bussen, den första, för att möta upp Max och Robbin vid Velcome center.
Från att ha snöat lite när vi gick till bussen ifrån huset så bjöds det nu på strålande sol och väldigt härligt turväder. Gick några funderingar på att åka hem och hämta hudar och turutrustning för att bege sig ut. Men istället blev det ett snabbt åk för att sedan ta en promenad upp till toppen.
Var ungefär samtidigt som det visade sig att det inte skulle ha varit någon höjdaride att åka och hämta hudarna då snön började falla och ganska kraftift vilket inte lämnade allt för mycket sikt. Snöförhållandena i backen var desto bättre och blev några åk utanför pistarna i Hanozono.
Blev några härliga åk och några fotoförsök innan portarna stängde och det var dags att åka hem för dagen och fixa lite middag och ett varmt bad för att vila upp sig för ännu en dags åkning imorn.


(Öpnnas i nytt fönster)


Fortsatt blåsigt

Idag har det fortsatt att blåsa om inte ännu värre. Enligt snörapporten i morse så skulle toppportarna öppna vid 10 tiden men kunde stänga under dagen beroende på vädret. När vi väl kom upp på berget så visade det sig att det redan under morgonen börjat blåsa tillräckligt för att dom inte skulle öppna portarna något eller ens ha toppliften öppet.
Men som tur var så var port nr 5 och ev nr 1 som ligger lite lägre ner så efter två uppvärmningsåk. Låg väldigt fint med snö på berget och det var inte många som hade trotsat vädret och gett sig ut. Så dom 35 cm som kommit under natten och en hel del till som blåst in var väldigt lättåtkomligt och man behövde inte gå långt för att inte behöva se några andra spår alls.
Blev dock int så många åk iaf vilket inte gjorde så mycket då det var ner mot -20 grader en bit upp på berget och sen vindeffekten på det gjorde att pjäxorna delvis kändes som isklumpar på fötterna. Så dom kortare promenaderna för att komma till rätt ställen och vilopausar i värmen var riktigt välkommna.


(Öpnnas i nytt fönster)


Friska vindar

Idag har det varit ännu en ganska seg dag. Men till slut så bestämde vi oss för att ta bussen upp till backen för att iaf få några åk idag. Då vi såg att toppen var öppen så tyckte vi att det var lika bra att kolla in. Hade inte lagt sig så mycket snö enligt snörapporten men skulle kunna börja blåsa ganska mycket. Efter att ha kommit upp till kamen mot toppstugan och delen som inte längre ligger i skydd från vinden så började det blåsa ordentligt. Det som gör det lite jobbigare är snön som blåser med vinden och effektift kyler ner ansiktet och jag ångra genast att jag inte tog på balaklavan innan vi började gå.
Fick bli att gå större delen med handen som skydd för kinden vilket funkar ganska bra. Desto jobbigare var det då vi skulle åka efter kamen bort mot Annupori, då vi tänkte kolla in några åk därifrån som vi inte hunnit med tidigare. För nu skulle vi åka rakt mot vinden och så fort man kollade upp kändes hela ansiktet som en isbit. Belöningen blev desto bättre med helt orörda ytor att åka på och härlig snö ovanpå. Än fast vi inte orkade ta samma väg igen utan nöjde oss med att inte åka lika högt ifrån en anna port så fortsatte vi hitta orörd snö, dock lite flackare.
Vi har nu även fått förstärkning i huset då Jonas och Karin har flyttat in. Så nu är vi 4 st då magnus har flytt fältet för Tokyo då han inte orka stanna bland allt snöande då han inte kan åka på ett tag efter att ha fått axeln ur led




Vilodag

Då gådagens sol och inte allt för kalla väder gjorde att solen värmde upp sydsluttningarna som när kvällen frös till ett tunnare skarelager så kändes inte backarna allt för lockande idag då i stort sett hela systemet består av sydsluttningar. I efterhand kunde vi även läsa att i stort sett alla portarna var stängda idag så skulle det inte heller blivit så mycket av den alternativa planen att åka upp och hika för att komma åt några fina slutningar i andra riktnignar.
Så nu väntar vi mest på att nästa snöstorm ska rulla in och bjuda på nya härliga puderåk. Som tur var blir det nog inte så lång väntan då det ska börja snöa lite mer redan imorgon/imogonkväll någon gång.


RSS 2.0