Sapporo Snow Festival

Dagen börja med sovmorgon för att sedan ta skidbussen för att ta oss till siecomart, marvarubutik, där vi skulle få skjuts in till Sapparo med ett äldre par som Tomas tidigare pratat med. Var ett riktigt trevligt par som vi förutom fick skjuts med till och från Sapporo, för att kolla på Sapporo Snow Festival, även fick frågan om vi ville följa med på Sir Lankan Foof Exhibition & Lunch som anordnades på universitet i Sapporo.
Var riktigt god och kryddstark, påminde om Indisk mat. Men fulla magar tänkte vi försöka att hitta till huvudgatan där Snöfestivalen höll till. Tur som vi hade så fick vi en egen guide av en lärare som följde med och hjälpte oss hitta samt även följde med och kolla på snöskulpturerna.
Var riktigt mäktiga figurer som dom redan hade börjat förbereda sist vi var i Sapporo. Då dom tog fram formerna i grova drag med grävmaskin, men fanns även mindre figurer runtomkring med men var några st som var tiktigt stora. Tyvär så snöade det väldigt kraftigt, som skulle få vilken ansvarig för en svensk skidort att hoppa av glädje, så vissa detaljer skymdes lite under snön. Det märktes väl på alla runtomkring oss inklusive oss själva som är konstant täkta av ett lager snö, än hur ofta man skakar av den. I vanliga fall skulle vi vara hur glada som helst över denna snö men nu känns den lite jobbigt att konstant måsta rengöra den ifrån snö och att den täcker lite av skulpturerna.
Helt plötsligt hade tiden bara försvunnit och det började bli dags att åka hemmåt, desamma gäller våran guide som måste gå hem och vi möter upp med paret som skjutsat oss och sätter oss i bilen och börjar rulla hemmåt. Snön har nu börjat avta lite men vinden har tagit an desto mera. När vi stannar vid en korsning med den korsande vägen i vindriktningen så finns det stunder då vi knappt ser billyktorna på bilen framför. Vi stannar och äter ramen på vägen hem och är än en gång riktigt mätta innan vi tackar för dagen och intar soffposition innan det blir sängdags.


(Öpnnas i nytt fönster)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0