Moiwa imponerar

Efter gårdagens snöstorm uppe på berget och med vindar som inte skulle avta så mycket idag så chansade vi på att portarna inte skulle vara öppna något idag så vi satte siktet på Moiwa, en annan skidänlägning med 2 liftar precis bortanför orten som vi brukar åka i, istället. Då hela systemet i Moiwa ligger ganska lågt och har betydligt lägre fallhöjd än Niseko Uniteds områden så gissade vi att vädret skulle vara bättre där, vilket väl visade sig stämma.
Efter att ha tagit våran ski buss till busshållpatsen där skidbussen till moiva går ifrån och en kortare busstur, på 20 min. Så möts vi av lättare snöfall. Vi löser ett 12 åks kort då vi gissar att vi inte kommer att hinna med så mcyket mer på en dag och det är billigare än ett dagskort.
Blir några åk i närheten utav liften medans vi väntar på att porten ut till backcountryn ska öppna. Är ganska hård lössnö jämfört med vad vi har varit borskämda med tidigare dagar och är inte så mycket av den heller. Är iaf ganska mjukt och skidorten bjuder på mcyket lekfull åkning.
Efter några åk kommer vi upp till toppen av systemet precis innan skidpatrullen uppmanar alla att läsa dagens snöraport för att sedan ta bort repet som hänger över och markerar att porten är stängd. Bland dom några få som står och väntar på att få ta sig ut ser vi Pär, en av våra busschaförer som kör skidbussen på eftermidagarna, som visar oss några härliga åk innan han ger upp för dagen. Då han varit här i Japan i 25 år har han haft turen att bli kunna bli ganska bortskämd när det gäller åkningen. Då solen visar sig några stunder imellanåt och lite högre temperaturer blir snön lite tyngre efter ett tag. Detta faller inte Pär riktigt i smaken så han beslutar för att ge upp för dagen.
Efter ett tag träffar vi än en gång Simon och Viktor som vi träffat några gånger tidigare dagar och på bussen under morgonen så åker vi större delen av eftermiddagen med dom och hittar hela tiden nya härliga orörda åk.
Till slut åker vi tillbaka till Annupori, den del av Niseko United som ligger närmast Moiwa, som går väldigt lätt att skråa in till i botten av några av åken i Moiwa. Då vi tror att det ska vara lättare att ta skidbussen tillbaka till Velcome Center därifrån.
Detta visar sig vara helt fel då toppliftarna inte är öppna idag så man kan inte åka tillbaka utan alla som ska ta sig tillbaka står i kön till bussen vilken blir full utan att hälften kommit ombord. Så vi beslutar att ta liften upp och åka tillbaka till Moiwa för att ta bussen därifrån då det är betydligt färre i det systemet. Där visar det att det även där är ca en timme kvar innan nästa buss. Så åkdagen avslutas med fotande av ett hopp upp på en kur i som står nedanför backarna i väntan på bussen. Dagen avslutas med en tur in till On-sen, bad i vatten från varma källor och bastu, för att vila upp kroppen


(Öpnnas i nytt fönster)


Kommentarer
Postat av: J O S E F I N - I don't do normal

Vilket program har du gjort headern i? :D

2010-01-27 @ 16:40:10
URL: http://honjosefin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0