Så gick det till när farfar var ung

Började med en tidig morgon och ett beslut att det inte kommit tillräckligt med snö under natten för att det skulle vara värt att åka till backen. Då man ändå bara skulle åka med en del lössnö ovanpå ett hårt lager. Istället bestäldes beställdes en bil som skulle skjutsa oss till tågstationen och ett rum bokades för natten i Sapporo. Var 3 ganska trötta killar som steg på tåget på morgonen efter en snabb packning. Men nu skulle det undersökas vad Sapporo hadde att erbjuda. Efter en lugn tågresa och några kortare tupplurar var vi framme och jakten på något snabbt att äta innan vi letade reda på boendet började. I gallerian i samband med tunnelbanecentralen dök det upp en brödafär med färskt bröd och blickarna fastnade på något som mest likna förväxta kanelbullar. Besvikelsen var desto större då det visade sig att det inte var kanel utan choklad vilket inte föll alla i smaken. Däremot hade dom desto godare bullar med äppelmosfyllning.
Efter att ha frågat om vägen några gånger, varav en gick några kvarter åt fel håll enbart för att visa vart vi skulle ta vägen, så hittade vi den otroligt smala gatan som vi skulle svänga in på för att se en liten skylt som visade att vi hittat rätt. Väl inne blir vi väl motgagna varav en av dom 2 som jobbade där blev väldigt glad då hon försökte lära sig svensak, samt 4-5 andra europeiska språk, på sidan av. Eftersom vi inte hade ätit något onrdentlig måltid så stannade vi inte så länge utan lämnade av lite saker i sovsalen för att ännu en gång bege oss ut i staden.
Vi gick förbi några matställen men då dom här som i Kutchan inte öppnade förän vid 5 tiden på kvällen så hittade vi av en slump en väldigt smal tvärgata med enbart ramen, nudelrätter, ställen. Kollade runt lite och gick till slut in på ett av dessa små ställen och fick oss en riktigt god måltid. Tyvär har Sapporo i sig inte så mycket att besöka utan vi hade egentligen bara två mål med resan. Det första var att besöka 2 st riktigt stora kamera/elektronik affärer som båda består av 3-4 riktigt stora våningar med lite av allt man kan tänkas sig behöva. Som tur var så set allting väldigt dyrt ut då man nu får 12-13 yen för en krona så det dämpade köpsuget en aning. Blev dock ett inköp utav ett nytt linsskyd till mit tele då det gamla försvann i ett snömoln tidigare då jag bara lagt det på ryggsäcken. Efter att Tomas åkt förbi och ryggsäcken var begravd i snö så förstog jag efter ett tag att jag aldrig skulle få se det linsskydet igen.
Hade hoppats på att hinna få några kvälls/nattbilder ifrån alla skyltar under natten med men tyvär var inte alla tända innan det var dags att åka tillbaka igen för att byta om för att gå ut på kvällen.
Tillbaka i vårat boende blev det att sitta och prata ganska länge med dom 2 som jobbade där samt några kompisar till dom som kommit över.
Blev en sväng förbi seven eleven för att köpa lite öl innan det var dags att gå ut och slutade med att vi satt kvar och pratade ganska länge innan hungern tog över allt för mycket och det var dags att bege sig in mot stan igen för att få nått att äta. Till slut så hamna vi, efter rekomendation, på ett ställe som hade all you can eat/drink under 120 min varav den sista beställningen skulle vara gjord 30 min innan slutet av tiden. Efter det så mellanlanda vi på ett till ställe innan vi hittat tills sista stället med ett dansgolv och en övervåning som vi satt och prata vid ett tag innan dom stängde. Väl utanför började tröttheten komma ikapp och det började bli dags att bege sig hemmåt igen. Vilket inte var det lättaste då vi innan gått runt lite hur som helst och inte hade full koll på vart vi var längre.
Vi gick åt det håll vi trodde var rätt men efter ett tag visade det sig att vårat spår inte riktigt lede tillbaka. Så började försöket att få tag på nån som kunde visa oss på rätt spår igen, var inte längre lika lätt att få tag på någon hjälpsam japan mitt i natten/morgonen men till slut då fick vi tag på en bättre vägbeskrivning och ett tag senare hade vi hittat tillbaka till våra sängar som lockade rejält. Vilket inte var så konstigt då klockan hade börjat närma sig 6 på morgonen och det var 23h sen vi klev upp och började våran resa.
Nästa morgon var inte den roligaste då huvudet var ganska tungt så efter att ha legat och sovit till 10:30 för att checka ut 11 så gick vi än en gång in till stan för att äta. Hittade en mindre indisk resturang med riktigt god mat innan vi gick vidare till en av elektronikaffärerna för inköp av en extra hårdisk för lätt kunna säkerhetskopiera bilder. Ganska trötta började vi fundera på att åka tillbaka till Niseko igen och hade sån tur att när vi väl kom fram till centralstationen så var det 15 min kvar tills tåget skulle gå.
Blev att sova lite på tåget men mycket av tröttheten försvan då det började snöa stora flingor utanför tågfönstren som bara ökade till antal ju närmare Kutchan vi kom och efter lite väntande på några bussar så var vi till slut tillbaka i vårat hus igen.


(Öpnnas i nytt fönster)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0