Vitt Vitt Vitt

Idag var siktet inställt på skidåkning då det börjat snöa någon gång under natten och snöade ganska bra från och till på morgonen. Målet var att ta sig mot toppen och ta en tur på baksidan för att ha bättre koll på området för att veta vart man kan ta vägen när det blir bättre snö.
Men väl i backen visade sig att det blåste ganska rejält och det gick att läsa snöraporten att skidpatrullen som kollat kollat toppen på morgonen hade haft svårt att gå efter topkamen. Detta samt att sikten var nära på noll i snöyran minskade suget på upptäckarfärd minskade rejält. Så det gjorde inte så mycket att portarna samt toppliften var stängda.
Istället tog vi en sväng förbi en av resturangerna för att värma oss ett tag innan vi gick ner till skidpatrullen, som håller till i samma hus, för att få tillgång till övningsutrustningen för transiversök. Där var det bara att säga till hur många sändare man ville söka efter så stälde dom in utrustningen och visade sig innom vilket område sändarna är nergrävda. Någon större visning behövdes inte så det är ganska självmarkerande med 2 avspärrningslinor och käppar i den bortre änden. Än om käpparna som markerade den botre gränsen inte syntes ifrån starten pga snöblåsten.
Tyvär gick det inte att ändra vilka sändare som skulle vara aktiva efter att dom satt igång utrustnigen, eller skulle säkert gå om man skulle fråga om dom kunde ändra. Sen visade det eferåt att dom hade 4 st sändare nergrävda och vi hade börjat med 3 st aktiva och sökt reda på de. så kändes inte så meningsfullt att fråga om dom kunde ändra. Efter första söket blev det ganska självmarkerande i snön vart dom låg då området var täckt i ett snötäcke som räckte upp en bit ovanför pjäxkanten.
Blev några snabba sök innan värmen började locka och vi sa att vi var klara och satte oss i resturangen i värmen ett tag. Men kommer nog att bli fler besök i övningsområdet framöver. Sedan tog vi en tur nera bland affärerna för att kolla om det fanns någon trängkarta för att kolla möjligheter till senare turer, dock utan större framgång.

2010-01-21 2010-01-21 2010-01-21 2010-01-21 2010-01-21 2010-01-21



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0